Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului Dubăsari a participat la ședința de bilanț a Batalionului 3 infanterie independent
Conducerea raionului Dubăsari a participat la ședința de bilanț a Batalionului 3 infanterie independent

Batalionul 3 infanterie independent FMP (l.d.p. Coșnița) la data de 28 decembrie a organizat ședința anuală de bilanț pentru anul de instrucție 2023. Batalionul dislocat în teritoriul comunei Coșnița este parte componentă a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. Instituite conform înțelegerilor convenite prin Acordul cu privire la principiile de reglementare pașnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la 21 iulie 1992, Forțele Mixte de Menținere a Păcii au fost desemnate responsabile de monitorizarea situației și de menținerea stabilității în Zona de Securitate.
Conducerea raionului Dubăsari, în calitate de invitat, la evenimentul dat în care efectivul batalionului a vociferat realizările efectuate pe parcursul anului de instrucție 2023 și prerogativele pentru anul 2024. Comandantul batalionului, dl Eduard LOGHIN a menționat despre conlucrarea fructuoasă între instituții, despre colaborarea instituțională, activitățile urmărite de ambele părți.
Dl Alexandru REUL, vicepreședintele raionului Dubăsari, prezent la evenimentul menționat, a remarcat importanța și devotamentul militarilor  „vă mulțumim pentru activităţile de menţinere a păcii şi ordinii constituţionale în zona de securitate a Republicii Moldova, promovarea valorilor civico-patriotice. Perseverența, Responsabilitatea şi Onorul să vă caracterizeze pe fiecare indiferent de locație și timp”.
Pentru rezultate înalte la îndeplinirea misiunii de pacificator în Zona de Securitate, precum și rezultate obținute la pregătirea de luptă, menținerea ordinei de drept, în semn de înaltă apreciere pentru devotament și responsabilitate, președintele raionului Dubăsari dl Sergiu GRIGORIEV, a emis și semnat o dispoziție prin care, 2 locotenenți, 2 soldați clasa II și 6 soldați clasa III, au fost menționați cu diplome.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului Dubăsari a participat la ședința de bilanț a Batalionului 3 infanterie independent - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta